So Halloween I could almost die

2011-10-31 22:53:01 ur Arkivet >> 1 inläggskommentarer


(Happy Halloween to all of you.)

Inklusive dagens spekulation: vad gör man när ens far stått och lagat en soppa i timtal, vars smak man inte ens tycker om?
Känner mig otroligt otacksam. Ibland undrar jag om mina föräldrar är värda ett så otacksamt barn.
Tröstar mig med att inse att jag faktiskt har en gammal förlegad tumblr som jag inte längre är i stor användning av och startar en ny. En såndär nyny. Välkomna in i stugvärmen.

Och såhär firar jag förresten Halloween. Inte något hejvilt festande här inte. Ids inte. Vill inte. Och icke att förglömma att alla högtider förutom mister julen är överskattade.

And if I surrender my life to the sea you can marry another it's alright with me

2011-10-25 23:38:47 ur Musikarkivet >> 0 inläggskommentarer

Det är lustigt det där med band och olika slags kärlek till band. Det är först när man börjar känna en tillstymmelse till något för ett band (truth to be told är att det inte ens behöver vara just ett band, jag drog det som ett exempel) som man börjar se alla saker som händer runtikring det. Innan man ens vet om ett band kan man rynka sådär på näsan så att det gärna vill se lite nonchigt ut och säga ”det var väl inget speciellt med det” för att sedan upptäcka att det där bandet var ju visst något för mig. I mitt fall har det endast hänt ett fåtal gånger, jag brukar vara tvärsäker från första stund och ja, någon sista stund blir det aldrig. Det har väl hänt någon gång men den gången vet jag inte ens vilket band det berörde.
Och så det där med att aldrig aldrig aldrig ta för givet, vilket tyvärr är lätt hänt att man gör. 

Jag hade tänkt att ta det i ett enskilt inlägg, men låt gå; Anna Ternheim ska förresten släppa ny platta den tjugoåttonde och det ser ut att låta någonting i den här stilen.

Låter bra. Och ja, det är henne jag delvis kan tacka för att jag står var jag står idag. (Att den är inspelad i countryns hufvudstad itself aka Nashville bör kanske även nämnas.)

And the world is turning round and on and on and on

2011-10-25 19:20:56 ur Arkivet >> 1 inläggskommentarer


Docs och en avi på ettusentrehundra riksdaler med posten. Har beslutat ta dem på en jungfruresa (icke jungfruresa som i jungfruresa) redan i morgon om det blir som tänkt. För inte är det alla som får kringvandra med ett par ebonitsvarta konstverk om fötterna någonstans at the edge of Linköping var dag inte. Säg hej om ni ser mig vet jag!

Rökgula desperado-tapetgaller

2011-10-16 22:01:00 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer



Så imorgon klockan femton kommer jag inte längre ha något tapetval att oroa mig över. Känns om än inte bra, som jag länge trott att det skulle kännas, utan mer groteskt inte-tillräckligt-med-tid-dåligt. Bortom allt som någonsin kan bli bra.

Plan A var att tapetsera vitt rummet över. Plan B fanns nog inte ens förrän jag sett den röda vävtapeten i Borosan-katalogen. Så frågan är; vitt vitt eller vitt rött? Helst av allt skulle jag vilja ha det som det är nu, men - citerar mamma - att det nog mest "skulle se ut som resultatet av att någon snubbe utan liv suttit inne och rökt halva sitt liv" dvs rökgult. Men det kvittar sålänge jag tycker att det ser bra ut, och det gör det. Men allteftersom blir det nog vitt rött trots oddsen.

Cause we're looking for the life that's vanished from our town

2011-10-16 18:45:39 ur Musikarkivet >> 0 inläggskommentarer


Dave Bush And Food
; ett på tok för underskattat band för sitt eget bästa! Faktum är att sagda band är så okänt att de av någon outgrundlig anledning inte finns omnämnda någon annanstans än på Spotify. Så indie det kan bli med andra ord (hahaha)

Nog för att soundet må vara ganska klent, nästan på gränsen till B, men låtarna erbjuder en "Aha! Det här var ju ganska lirigt"-känsla och stundomtals rätt vettiga texter. Läste dock någonstans (notera: efter en lång tids konstant sökande som krävde egentligen lite för mycket tålamod än vad jag har) att deras första och antagligen sista skiva gavs ut -00 någongång utan vidare resultat. En annans personliga favoriter är "Ain't Looking To Be Found" samt "Day By Day".

Finns att lyssna här: ~

Oh and the streets you're walking on are thousand houses long

2011-10-15 20:16:10 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer





Den där september/oktoberbildsharangen var nog roligast för mig. Och inte så mycket mer än intetsägande osammanhängande för er om jag tror rätt.

Bor numera på ett ställe vid namn Långgatan (nej det är ingen speciellt lång gata..) och försöker mest göra mig hemmastadd om jag ska vara ärlig. Har sedan vi sågs sist hunnit med så pass mycket som:
1. fika på stan med bror (plus insett att lång slutartid är en himla bra uppfinning för då kan man fånga kullersten på Trädgårdstorget på bild på detta viset)
2. en himla massa pre-beställningar på saker som anses behövliga och tillräckligt icke-pastisch för en som mig (ingen bild)
3. hitintills mest skumläst mitt lexikon/bibel men beslutat analysläsa när tiden väl tillåter
4. sökt affärsland-och-rike runt efter ny kappa och funnit en
5. mitt rum! Gudars vad fint det börjar bli nu och jag är nästan lite orolig över att omtapetseringen kommer att förstöra hela alltet öht (ursäktar för övrigt röran)

Hujedamej.
(Edit: No offence till er som tyckt att min uppdatering varit i sämsta laget, men jag uppdaterar faktiskt när jag vill och (i synnerhet) när jag kan, och när jag kan är först nu.)