The Soundtrack of May

2011-05-31 13:28:02 ur Musikarkivet >> 0 inläggskommentarer


Greenback Dollar - Kingston Trio


Ball And Chain - Social Distortion


Little Red Corvette - Paul Kelly


The Times They Are A-Changin' - Bob Dylan


When We Were Winning (Long Version) - Broder Daniel


Diamond In The Rough - Social Distortion


Difficult Woman - Paul Kelly

The Times they are A-Changin'

2011-05-25 20:32:02 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Vad är meningen med att fixa och dona med håret om morgnarna när vinden ändå blåser form ur kalufsen när man går ut sedan?
Då kan man lika gärna lämna det åt sidan så att säga - och när det slår mig by the way - jag bör möjligtvis klippa av mig alltsammans till någon pluffsig, lätthanterad rock'n'roll-frisyr, men att ta det förhastat skulle kunna liknas vid att höra på ett öra. Låter det vara för stunden, men jag ger inte vika åt den briljanta idén!

Det är vid tillfällen då man kallar underjorden hem som sådana till intets fåniga tankar tar form. Att jag sedan skulle klippa av mig håret skulle inte spela någon större roll för omvärlden (i och med att jag av en viss tillfällighet råkat höra att ingen bryr sig ändå). Folk skulle med full säkerhet föredra mig som ett fåfängt mähä än som den jag är nu. Vem (vad) jag är nu? En IQ-befriad (i syftet på 1. att jag måste bita mig i tungan var dag för att inte säga något olämpligt i den där hajbassängen 2. och det renderar i att jag måste tänka efter lite längre innan jag tar till orda, därav omvärldens tro om att jag innehaver mig ett IQ under minst tjugo) tönt med enligt majoriteten dålig musiksmak (tacka vet jag de få personer som håller med mig om att musiken var bättre in the good old times!).
Jag tror att jag gräver igen mitt lufthål från min underjordiska håla och sedermera stannar där.

Åsido: och (inte börja meningar med och, Mikaela...) för att förspilla några minuter av mitt liv åt att stirra på den här vita skrivrutan och knattra tangenter... ni fattar vitsen.
Jag mår dåligt (har sedermera fått vetskap och bekräftelse i sistnämnt ord, det är inget man vill ha). Jag känner mig ensam. Jag vill inte umgås med folk som inte tar mig för den jag är utan gör påhopp. Jag vill inte vara ensam. Skulle egentligen ha ridit idag - men av en eller annan orsak brast jag i tårar för tredje gången den här veckan precis innan och drog mig ur. Slog sig ner över ett stycke fika och tuggade skit. Mådde illa och ville dö. Har alltså inte ridit idag. Jag vill aldrig, någonsin, vara med om den här veckan igen.

Man kan inte laga ett brustet hjärta ens med det dyraste klistret i världen.

Idag fyller er idol år, säg grattis.

2011-05-24 20:43:07 ur (In/)officiell instagram >> 0 inläggskommentarer


Länge leve allas vår Bob Dylan!

Mina fobier.

2011-05-24 20:02:47 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Mina fobier, farhågor? Jaså. Vad ska jag säga? Är lite finstilt och citerar mig själv: det är en för-jag-vet-inte-vad-ig process att lägga upp ett inlägg (man vill ju att alla ska bli åtminstone acceptabla!) och gör det därför lite enklare för mig - lägger upp en lista, utan inbördes ordning, över mina (största) fobier.

Ubåtar: skippar det där sistnämnda i sistnämnt stycke (i syftet utan "inbördes ordning", hehe) och går in på min allra största fobi substantivmässigt. Funtar på att skylla på mamma - det är välkänt inom familjen hur stor hennes skräck för ubåtar är, speciellt i film - och om något sådant kan smitta så är jag ett offer. Med andra ord - hur kan man inte vara rädd för en ubåt? Hur kan man inte vara rädd för hur den smyger sig fram i vattnet - gärna filmat lite framifrån/från sidan - och skyltar med att vara ett krigsvapen? Hur, hur, hur?!

Spindlar och skalbaggar: placerar spindlar och skalbaggar i samma genre. Jag har aldrig varit någon överfånig typ överlag (och keep in mind att min fobi för dessa väsen var något större som den lilla skrutt jag var vid tidpunkten som liten), men dessa väsen är om något klandervärda om inte annat! Förutsatt att ormar heller inte är något som skrämmer mig (till viss del): men skalbaggar och spindlar? Säger som Albin: Uough.

Eric Saade: Behöver jag ens säga något? Tänkte väl det.

Ensamhet: Jag skulle kunna försätta rubriker för mina fobier i tusentals liknande ord, men då skulle listan bli så lång att den tog upp hela bloggen min. Jag kan inte riktigt ta på det: men krävs inte endast ordet ensamhet för förståelse? Jag har dock redan fått den här fobin på påseende. Alla har råkat ut för det någon gång: och är du en uppblåst fjolla som inte ens vet vad ordet betyder lär du få veta det såsmåningom, inte mitt problem though.

B-komedier: Jaja, underhållning säger ni. Skit säger jag. Speciellt med urusla skådespelare. Det blir så B (hehe, visst är jag finurlig?)

Mitt favoritband/artist

2011-05-22 20:52:53 ur Arkivet >> 1 inläggskommentarer

Jag har alltid varit för akustisk- och /rockmusik av alla dess slag, ömsom influerat av hur jag sedan barnsben acklimatiserat mig till pappas ständigt spelande av Def Leppard, AC/DC och dylika band (plus att han varit trummis i yngre år!) och - tja, ömsom mitt eget tycke. Perfektion personifierat låtmässigt vandlar att ha ett starkt, viktigt budskap: på ett ungefär likt en dikt placerat i det vackraste av musikstycken. Typiska Mikaela-instrument är gitarr, bas, elgitarr, dragspel, munspel, piano och trummor - så långt från oriktig musik man kan komma, med andra ord.

Omsider: nämner några utav mina favoriter här nedan (att jag sedan är ett stort fan av Rolling Stones, The Beatles, Neil Young, Tom Petty, The Clash och snarlikt ska inte lämnas oberört!)

Bus säger tittut:

2011-05-22 19:11:19 ur (In/)officiell instagram >> 2 inläggskommentarer

We're shadows in the alley and oh, you die when you're young

2011-05-21 18:13:57 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Det slog mig för en stund sedan vilka konstiga perioder en människa kan ingå under en livstid. Som jag (för inte så länge sedan) till exempel gjorde då jag knappt vilade ögonen på en teveskärm och endast satt instängd på ett mörkt (betonar mörkt igen) rum under ca en till två månaders tid - fast då var jag väl inte riktigt mig själv, skulle kunna sägas. Det där med teven var ett mycket olustigt faktum: jag har alltid varit något utav en tevetittarnörd och plötsligt fick för mig - eh, oh, jaha, hmm, tja... jag vet inte - fast förresten, jag skulle tro att det hade att göra med att jag påverkades av något i likhet med att det var vad alla gjorde numera - tittade på teve. Kunde (till min åräddning och uppvaknande!) inte hålla mig ifrån just det särskilt länge och nu är jag the same old tevetittar-Micka igen.

Hur som haver; sitter iförd den (för ovanlighetens skull) i särklass mest randiga outfiten jag äger och har i väntan på jordens undergång. Har förvisso redan skrattat den i ansiktet eftersom jag vet att den inte kommer bli av - inte idag åtminstone, det kan väl omsider hända när/varsomhelst men... inte idag. Lyssnar dagen i ära på Flogging Molly och Social Distortion (följt av flertalet andra) och såsar runt med en nypa nötpudding (kan man kalla det så?) att förtäras. Mums fillibabba.

(Omsider, jag har färdigställt - hmm, det får bli en överraskning - och katapultar upp ett inlägg om det senare till övers... nyfikna?)

Efterlysning:

2011-05-20 17:42:42 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Du vet inte möjligtvis en turistvänlig (gärna vindstilla) stad/land/ö? Jag tar emot alla typer av söktips.

The future is legacy of the past

2011-05-19 20:33:42 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Att något så enkelt att fråga kan vara något utav det svåraste att svara på - bokstavligen. Å andra sidan finns det en viss (lägg märke till ordvalet) klarhet i vissa saker, såsom att jag måste låta mina fötter vandra på öar likt Australien och Irland innan jag dör. Såsom att jag måste komma ifrån trampa-vatten-stadiet och börja simma (inte bokstavligen, simning är ingenting som intresserar mig alls). Jag vill bort härifrån. Till någon spännande utsiktsfull håla där gatorna består av kullersten och vinden nästintill inte har någon existens. Och vilket vitt 1900-talshus (gärna vid någon mulen strand av något slag med aspar runt knutarna) jag skulle vilja kalla hem sedan!

Omsider; jag fick upp ögonen för författare och att skriva redan i senare lågstadiekapitlet och svenska var, och är, mitt favoritämne. Jag har försökt mig på att skapa romaner men de flesta har slutat i papperskorgen om jag inte missminner mig. Jag har inte gett upp; jag kommer aldrig ge upp heller för den delen; förutsatt att jag bär dessa mål i minnet - så, tja, det finns alltid hopp så att säga. Även om just 'hopp' är ett ord som krossats och runnit ut likt sand (det som återstår av det hela) genom fingrarna mina.

Jag vill bli något utav en sångare - förutsatt att jag skriver mina låtar själv förstås - som en kvinnlig Bob Dylan eller Mike Ness. Jag vill se Broder Daniel återförenas, om så med en medlem mindre till skotts. Man skjuter med vad man laddar med, eller hur ska sägas?

Jag skulle kunna göra listan över framtidsplaner (att de aldrig kommer besannas är ett faktum) oändlig om jag så ville och/eller hade tiden till skotts. Så jag sätter en punkt vid mellanakten av det fjärde stycket och låter den säga sitt.

To wear a face

2011-05-15 14:24:00 ur Arkivet >> 1 inläggskommentarer

Har aldrig riktigt kommit underfund med vem jag är lik såhär på rak arm. Eller (rättare sagt), det har aldrig kommit på tal.
Har dock hört (till min förtret!) att jag är lik Johan Palm, mitt största hatobjekt under det året han medverkade i Idolspektaklet (för att han var otroligt ful och för att alla var galna i tönten). Till min lättnad, så att säga, har endast en person uttalat sig om det och när jag i all hast frågat andra om det är sant skakas det på huvuden hit och dit. Huh. Jag är alltså inte lik honom. #thankholygodfather
En annan person är Missy Higgins. Henne vill jag såklart vara lik (att det sedan inte spelar någon roll för andra hur jag ser ut är inget jag bryr mig om though). Har också hört att - i och med mitt mörka hår och bleka hy - jag liknar något av en vampyr. Jag är ett enda stort frågetecken.

Vem har sagt att det här är din säng?

2011-05-12 02:06:12 ur (In/)officiell instagram >> 0 inläggskommentarer


Och sedan när har du skaffat mobil, Bus? Dagens katter alltså...

...

2011-05-11 22:59:17 ur Musikarkivet >> 0 inläggskommentarer



S o c i a l D i s t o r t i o n - King Of Fools

Dagssummering:

2011-05-11 18:27:01 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Feberfrossa, något utav en halsfluss och huvudvärk. Över en natt. Sitter och kallsvettas i en ful, alldeles för stor tröja och spelar tevespel. Må ni kalla mig tomboy i och med tevespelandet. Respons? 'Vi har haft en skrattig dag'. Lite ledsen i ögat.

Something like work of art

2011-05-11 01:13:00 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Målade idag (igår förvisso) på den bästa av elevens-val-lektioner mina. Vi satt ute (retas aningen med fånarna som missade något sådant i avsikt att plugga på övertid) och till trots att jag på inget vis tyglade mig till uppgiften (i avsikt att försöka skapa något i stil med Picasso, kan han så kan alla så att säga) vilket genererade i något av det fulaste jag någonsin åsett.


Åsido; hade färgkombinationerna varit av något avvikande slag hade det kunnat bli ett framtida världsverk. Jag har aldrig tagit förmån av att måla i färg (huh, det svider i öronen); men hade färgerna tytt sig som inget annat än den centrerade därav den högra bilden hade det kunnat ta sig. Sedan är det ju en annan femma att konst av sådant här slag inte är min business (omsider är inte konst något utav min business alls bortsett från svartvita kreationer av alla dess slag).

Uppmuntrarmusik

2011-05-08 23:21:00 ur Musikarkivet >> 0 inläggskommentarer


B i l l y J o e l - We Didn't Start The Fire

A Town Like Alice

2011-05-07 15:07:24 ur Arkivet >> 1 inläggskommentarer


Lånade den här romanen igår och råkade visst hamna i himmelriket. Blott fyrahundra sidor med mina favoritländer Skottland och Australien, Andra Världskriget och konst i form av bokstäver. Det kan inte bli mycket bättre.

En dos av skär poesi

2011-05-07 14:23:15 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

I never saw my client again. It was my fault that I lost touch with him. It had been my habit for a great many years to take my holiday in the spring, when I would go with my wife to Scotland for a fortnight's fishing, usually to Loch Shiel.
I thought that this was going on forever, as one does, and that next year I would call again upon this client on my way from the north to see if there was any other business I could do for him. But things turn out differently, sometimes.

In the winter of 1935 Lucy died. I don't want to dwell on that, but we had been married for twenty-seven years and - well, it was very painful. Both of our sons were abroad; Harry in his submarine on the China station and Martin in his oil company in Basra. I hadn't the heart to go back to Loch Shiel, and I have never been to Scotland since.
I had a sale and got rid of most of our furniture, and I sold our house on Wimbledon Common; one has to make an effort at a time like that, and a clean break.
It's no good going on living in the ashes of dead happiness.


I took a flat in Buckingham Gate opposite the Palace stables and just across the park from my club in Pall Mall. I furnished it with a few things out of the Wimbledon house and here I set out to recreate my life.
I knew the pattern well enough from the experience of others in the club. Breakfast in my flat. Walk through the Park and up the Strand to my office in Chancery Lane. Work all day, with a light lunch at my desk. To the club at six o'clock to read the periodicals, and gossip, and dine, and after dinner a rubber of bridge. That is the routine that I fell into in the spring of 1936, and I am in it still.

- Ur "A Town Like Alice"

Steker raggmunk såhär runt kvällskvisten till:

2011-05-04 22:44:37 ur (In/)officiell instagram >> 0 inläggskommentarer

...

2011-05-04 15:31:07 ur (In/)officiell instagram >> 0 inläggskommentarer

Fallenheter

2011-05-03 23:45:50 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Inte endast med tanke på min fallenhet för sådan här typisk humor, men Dick Figures är nästintill oövervinnligt i miniserieväg. Jag är beroende.


Dagssummering

2011-05-03 22:40:00 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

# Den här dagen har varit... fenomenal är ordet! Jag har bara låtit allt go with the flow liksom som det kan kallas vid om vartannat. Dagsschemat har kunnat liknas vid 1. skola, 2. hänga med Rebecka, 3. sitta med en design till (hmm, tänker inte säga något så försök inte!) x upp i ändan, inte mig emot dock och tja, längre än så har jag sannerligen inte kommit antar jag.

 # Den här kommentaren angående Om saknad av ett teveprogram gjorde mig alldeles varm inombords so to speak! Aningen om varför är blek men jag skulle tippa på att av de få kommentarer jag får var om vartannat så var denna på något skevt sätt välskriven och glädjande. Och sedan är ju att inget går upp mot En idiot på resa en annan femma, eller hur?!
# Förvisso, så att säga, smyger sig väl tankar som gör elefanter av myror sig fortfarande in i huvudet mitt men jag spjärnar emot att låta dessa kringgå. Nu vill jag bara vara sådär tuff och tilltagsen. Allt går medströms!

# Det kan jag ju lite sisådär när-jag-ändå-är-igång-aktigt tillägga; jag fick filmerna idag som jag hade hyrt. 'Paranormal Activity' och 'Welcome to the Rileys' om jag inte missminner mig. Hoppas bara att de är värda att se (nu när jag ändå blivit en sådan där filmnarkoman av högsta klass igen like in good ol' days)! Sparar dem till vistelsen på landet. Vi höres!

Nicke Borg Homeland - Chapter 2

2011-05-02 23:51:08 ur Musikarkivet >> 0 inläggskommentarer

Nicke Borg Homeland upptäcktes ju förvisso genom Melodifestivalen om inte annat men han har fångat mig och vilselett mig i sina melankoliska, sköna countryrocklåtar. Ända sedan dess har jag väntat i en tid som räcker för två livslängder på att Chapter 2 skulle komma att släppas efter föregångaren Chapter 1. Klockorna har ringt och nu har förstnämnd platta släppts!

Det gjorde min dag på längden och bredden. Jag har låtit lystra till plattans låtar till och från hela eftermiddagen och det finns (lyckliga/överdådiga/euforiska/exhalterade/whatever) ord i överflöd som kommer att stocka sig på tungspetsen min. Låt oss lämna dessa ord osagda.

Hur som haver; föga aningar skulle man gladligen kunna säga att jag hade. Och det skred över mina förväntningar som på det blankaste av silverfat. Ta er en kik (låt oss tillägga att mitt melankoliska musikhjärta blir alldeles varmt och bitvis också kallt eftersom inte alla i kännedomen min kommer ty sig lira med, shame on you) och spetsa öronen till den lirigaste av lirmusik!

http://open.spotify.com/album/1tFbUwuplBmLK52NWz4baz

Om saknad av ett teveprogram

2011-05-02 22:43:41 ur Arkivet >> 1 inläggskommentarer

Åh. Visst kan det sannerligen vara en skev saknad i sig att sakna just ett teveprogram. Jag kan nästan se hur somliga fnyser och somliga skakar lite likgiltigt sisådär på huvudet i skrivande stund, men... inget kan någonsin jämföras med Carl Pilkington och hans 'En idiot på resa'. Någonsin. Jag får bara hoppas med lite halvt om halvt blödande tevetittarhjärta att det kommer en andra säsong. Det måste komma en andra säsong. Måste.

...

2011-05-02 22:05:15 ur (In/)officiell instagram >> 0 inläggskommentarer

110502

2011-05-02 02:24:51 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Valborg är överskattat. Jag vet inte (och det är nog till det bästa att göra att lämna det oberört också) hur många gånger jag har uttalat mig om det men... tja, min valborgsmässoafton kom till att bli hemma med hockey Sverige-Norge (vilka sopor vi svennebor är, skadeglädje är den enda riktiga glädjen som så sägs!) respektive en film hit eller dit. Läste lite hit eller dit också innan jag slocknade.

Idag har jag hur som haver tagit mig utanför dörren iklädd de nyaste av mina kläder. Orsaken? Bror min har fyllt tjugofyra bast. Nu befinner jag mig hemma. Klockan är blott runt halv tre-snåret till och jag ska bara upp om fem timmar. Tja, så knapert ljöd det inte trots allt. Det ljöd bättre än väntat. Fem timmars sömn är bara finlir!

Att tilläggas; jag råkade bara inse väldigt jättenyss att jag inte borde hantera mobiler i nyare skick. Jag ska leta upp pappas allra första mobil någon dag och bemanna den istället. Det blir bättre så, ska vi se.

Lite lirmusik

2011-05-02 00:54:58 ur Musikarkivet >> 0 inläggskommentarer


B r o d e r D a n i e l - D i s e a s e I n s i d e

Valborg är överskattat.

2011-05-01 00:07:05 ur (In/)officiell instagram >> 0 inläggskommentarer