You're the reason I'm a-travelin on

2011-07-29 20:07:11 ur Arkivet >> 3 inläggskommentarer

Jag kan härmed offentliggöra att vi nu ska flytta - ja, inte speciellt långt egentligen - men några kvarter bort. Klockan klämtade ovanligt tidigt (för att vara jag så att säga) imorse och sedan full kareta in till stan för att skriva kontrakt. Tänka sig.

Inflyttningsdatumet är den förste oktober.

New in

2011-07-28 00:01:34 ur Arkivet >> 2 inläggskommentarer

Bloggen har bytt kläder. Detta är något att jag både omnämnt och utlovat göra tidigare, så det var på sin plats att switcha - minst sagt. Jag funderar fortfarande på om jag verkligen vill ha animationen i headern eller om där endast ska finnas text - men ni får mer än gärna komma med förslag, jag är idel öra!

Extraordinärt nog kirrade jag också en Twitter- respektive Bloglovin'-ikon att åskåda här till höger, bara för mina fans! (Och är designen densamma som förut finns alltid F5)


This is the ballad of a lonely man

2011-07-24 21:36:20 ur Arkivet >> 13 inläggskommentarer

Värst vad alla gnäller över vädret. Värst vad jag vill flytta till England. Och värst vad mysigt det faktiskt är när det regnar.

Nåja, dessa dagar som stått mig bi har jag bara tillåtit mig göra vad (hör och häpna!) vädret lämpat sig för. Å dess vägnar menar jag alltså sitta inne och mysa och intet annat! Alltmedan somliga åmar sig över detta väderfenomen ser jag det som en ursäkt att få göra det jag allt som oftast vill - få lite lugn och ro, läsa en bok, lyssna på musik ...
Den i gårdagens inlägg nämnda filmhögen har sjunkit något avsevärt, jag har frälst mig i lite intressanta covers, uppsökt lite olika brushes och actions till Photoshop och haft för avsikt att se livet som allt annat än en pina för första gången på länge.

Gimme the sweet and lowdown

2011-07-23 16:11:36 ur Arkivet >> 9 inläggskommentarer

Var häromdagen och utgjorde en handfull ärenden i Mantorp bara för att förmå mig springa in i "typ den största filmrea världen skådat". Och jag är då ingen filmnörd (mer teveserienörd om man säger så, men egentligen ingetdera) av högsta klass utan har gärna ganska svårt för mig att koncentrera mig såvida det inte är en redig film som faller mig i smaken vill säga, men jag är kräsen! När humöret finns där kan jag se hundra filmer på en dag om man säger så då för att nu inte misstolkas. Nej såhär säger vi: Jag är en kräsen film- /teveserienörd som inte har sett, säg, Desperate Housewives en enda gång utan håller mig gärna till The Tudors/True Blood/An Idiot Abroad/Seabiscuit/Forrest Gump + lite till och det andra har jag låga förväntningar på om det inte stavas (kostym)drama/skräck/gråtfilm vill säga. En tråkig teori om en tråkig person. 

Nåväl - tänkte att nu jäklar anamma minsann - att gå hem med sex filmer för hundra spänn är ett kap och det ska inte undgås. Så, ja, jag köpte de där filmerna. Och av vädret att döma ids jag nog att se dem idag, varenda en.

Åby RS -11

2011-07-18 22:00:07 ur Arkivet >> 9 inläggskommentarer

Glömde ju alldeles av mig att berätta vad det var i Åby jag hade att göra förresten - och för er som inte redan vet så skulle det väl kunna kallas vid träningsläger, hästvecka även kallat -

Tja, hur ska man börja? Är aningen kluven vad gäller hela den här lägervistelsen men låt gå då. Oss hästmänniskor emellan som någon gång varit iväg på snarlikt vis vet hur jag menar och med det sagt tänker jag inte ingå djupare detaljer. Det var trevligt må jag säga, ridlektionerna var helt makalösa - men emellertid stavades mestadels twistat.

Ett hopp i poolen (med kläderna på då förstås, och jajamensan - det har sina konsekvenser), stoppa-huvudet-i-en-hink-och-bita-i-ett-äpple, leta sockerbitar i O'boy, hämta hästskit med händerna och en irländsk julafton senare kände man sig rätt mörbultad kan tyckas.

Men mysigast var väl ändå barbackaridturerna till och från hagen om morgnarna, de vilda galopperna i skogen då man fick en nischad känsla av kapplöpning och sand som skvätter upp i ansiktet och (det här får inte jag säga egentligen) en hemligstämplad åktur till hagen klockan tio prick på kvällen.

Veckan avslutades med en hopp- respektive dressyrtävling för alla medverkande. Eftersom det regnat både hela natten och självaste tävlingsdagen fick vi sänka hindrena avsevärt för att hästarna inte skulle få för sig att halka. Jag skulle egentligen ha hoppat 75 cm men att vi fick sänka till, säg, markbommar kvittade mig eftersom jag mest ridit dressyr innan. Jag placerade mig på en tredjeplats av fjorton tävlande och är fortfarande lite snopen.

Lovade dyrt och heligt mig själv att publicera en filmdokumentation trots att oddsen inte är vidare höga - jag som varken har en film- eller systemkamera eller att filma inte riktigt är pappas piece of cake så att säga - paddocken är mer en sjö än en paddock, och (för att i ärlighetens namn) säga att jag nog inte ridit så slarvigt på länge - men det var det mödan värt! Bakgrundsmusiken är att känna igen så den behöver jag inte presentera, Kiss i egen hög person förstås! Enjoy...


För att tro mig vara cool och summera det hela: underligare läger får man leta efter. (Och ja, jag rider nog bättre i regn också)

110710

2011-07-10 00:58:49 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Imorgon åker jag till Åby för att där förbli under en vecka - men kommer hur som haver hem på söndag igen och då blir det blogga av minsann. See ya losers! 

Mostly say hooray for our side

2011-07-07 21:53:20 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Egentligen började min födelsedag rentav klockan halv fyra/fem till på morgonen då fallet var som så att jag varken kunde sova eller undgå att kolavippa i värmen. Gick upp och rostade mig ett par franskor, satt och gluttade ut genom fönstren. Gick tillbaka och försökte sova. Det vore inte lönt att försöka minnas när jag slocknade men anta att det var för sent för mitt eget bästa.

Nåväl, skippar det oväsentliga snacket. Fick mig en smärre chock över hur sent jag vaknade och att jag skulle kunna tas för sju svåra år utseendemässigt, kladdade över det med lite spackel duvet och debuterade med mina nyligen sönderklippta jeans som jag kom över i fjol - och för er som missat (ja, nej, jag har ju inte skrivit om mina coola sönderklippta jeans än men jag får se till att kirra ett enskilt inlägg om det någon dag) kapade jag dem till knälängd, rev till tyget litegrann och tvättade dem i avsikt att odla tygremsor. Finemang.

Åt frulle på sängen, vilken händer ytterst (med betoning på ytterst) sällan, hookade upp med pappa för att åka iväg och fixa tårtverk, valde en citrontårta med choklad - för er som undrar - och började tugga om framtidsplaner och gymnasium med affärsbiträdet.

Vad gäller firandet så lämnar jag det oskrivet - men å andra sidan så fick jag en ny bordsfläkt eftersom min förra tog sig så illa däran med storlek och allt, två par kulta t-shirts, lite nya böcker och tonvis i gratulationer. En ganska så jättefulländad födelsedag med andra ord.

Glory days well they'll pass you by

2011-07-06 20:30:56 ur Arkivet >> 1 inläggskommentarer

Imorgon fyller jag år och då vankas hålligång minsann. Nog för att jag behöver en klackspark för att komma igång med mitt liv igen efter en lång fas av sommarlättja samt komma ur min gamla sletna t-shirt i vilken jag bokstavligen bott i de senaste dagarna (veckorna? Har ju tvättat och bytt t-shirt mellan varven då förstås) men det hör inte till saken. Imorgon ska jag bara åtnjuta min födelsedag bäst jag vill och ge blanka fan i omvärlden. Fina firren!

För att inte göra detta inlägget till en lång harang av dravel avslutar jag (med ovannämnt sagt) med att säga att jag idag också färgat utväxt + lite hår och coola grejor! Slänger en pik åt att min inspiration är oförlåtligt låg och att det enda jag uppenbarligen någonsin varit bra på - att skriva antar jag - inte är något som går vidare bra just nu, eller om det bara är en känsla jag har. Den meningen sved. Sådant fungerar konstigt nog bättre när man är arg eller mår som en påse avdankade jordnötter. Tröstar mig med att det fungerade igår med ett flöde utan dess like - eller "som på rullande band" som jag skulle ha svarat på frågor om mitt skrivande sedan nio års ålder (fastän jag nog vid nio års ålder mest kluddrade runt om hästar och saxade handlingar från datorspelet Starshine Legacy, good times) - och vissa dagar kuggar det sig. Det blir nog med ens bättre imorgon ska vi se. (Och det här inlägget såg trots allt bättre ut än det kändes att skriva när jag bligade på det efteråt)

Bus blev först att ligga ner sig i nya soffan förresten -

Bestyr

2011-07-04 14:44:02 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Jag överväger starkt att byta design. Vet bara inte var, när och hur jag ska börja eller ens hur den ska se ut. Funderar på att flytta rubriken i sidled (till vänster då förstås) och i och med det göra helhetsintrycket mer samlat och smått. Jag ska självfallet ha kvar text i headern, likt den här, men inte densamma. Funderar på om jag ska lägga in en animation i headern också, eller om det "blir för mycket". Om jag ska fortsätta på Verdana eller övergå till det mer stilrena Times New Roman.

Vad tycker ni?

Horribelt

2011-07-03 03:06:08 ur Betänkanden >> 0 inläggskommentarer

Jo, jag kom över en sådan där ful skvallertidning häromveckan - jag brukar ju som tur är ha vett nog att hålla mig borta från sådana annars - och det ville sig inte bättre (tyvärr) än att jag var illa tvungen till att tjuvkika mellan raderna. Sådär som man alltid vill när det kommer till saker man hatar, eller som en skräckfilmsscen man egentligen inte vill se men ändå ser bara för att man inte kan motstå.
Hur som haver, rosa äckliga puttinuttigheter och glitter i all ära och artikeln därefter. "Hur man får en stor blogg".
Skonar kändisbloggaren som agerade skribent genom att inte nämna denne vid namn (orsak - hela svenska folket, bortsett från de coola människorna förstås, uppenbarligen älskar ju henne) och gör en korthuggen analys (läs: en kavalkad av hatiska bokstäver)

"Var dig själv" - kan jag ju förvisso inte säga till ett dyft om, för det vid- och medhåller jag att man ska vara. Även om nu jag har en olustig känsla av att jag har svårighet för det och gärna försöker vara som andra jag ser upp till... (och förresten, vem är sig själv om varenda kotte till blogg ser likadan ut? Gärna med egobilder i överflöd och videobloggar samt stavfel i spetsen också)

"Var glad" - varning för raseriutbrott här hemma, frustar till i ren ilska och överväger att riva sönder tidningen. I så fall måste jag vara otroligt tråkig eftersom jag bara skriver om mina dumma ensamhetsproblem och mindervärdeskomplex (men någonting med mig måste det ju vara eftersom ni återkommer!) "Ingenting som hela världen måste ta del av... positiv attityd... förmedla livsglädje... gnäll inte om en dålig dag..." Hmprf.

"Vårda språket" - äntligen ett vettigt antydande! Jag kan inte annat än att hålla med om att ögonen svider vid åsynen av stavfel, fjortisspråk, och framförallt - särskrivningar!

"Ta del av tipsen och låt din blogg nå höjder du inte kunde tänka dig" - men nu får ni för i helsike ge er! Vem har sagt att ens blogg blir större av de där fåniga tipsen?!
(Att sedan sidan jämte handlade om hur äckliga bluff-Saades sommar kommer se ut gjorde inte direkt saken bättre, uschligt)

110701

2011-07-01 00:34:30 ur Arkivet >> 0 inläggskommentarer

Egentligen så lovade jag ju mig själv att inte vara uppe ständigt om nätterna, men ack så svårt det kan vara. Teven la av inatt, jag fick panik men det visade sig att det i själva verket bara var en sådär där "uppdatering" som de brukar göra för signalen återfanns sedan. Gudskelov. Älska min vita ärvda tjockteve.

Måste skicka tillbaka filmerna till Lovefilm, annars stänger de väl av eller något (panik!) men åh vad jag måste se om Forrest Gump innan jag skickar tillbaka den. Jag har en hel del att stå i också för den delen, men det är inget som brinner i knutarna så det får jag ta lite pö om pö.